Home

“TREI DECENII DE DEMOCRAȚIE ÎN ROMÂNIA. REPERE ALE SINCRONIZĂRII EURO– ATLANTICE.”

Fundația, prin definiție, reprezintă: fundament, bază, temelie pentru orice construcție solidă.
Fundația Colegiul Național de Apărare reprezintă temelia pusă de oameni cu drag de țară pentrua realiza un scop util , acela de a aduce în atențiacelor interesați,valorile universale și naționale.
Sucursala Iași a Fundația Colegiului Național de Apărare și-a înțeles pe deplin menirea șiconsideră că trebuie să fie, în frumoasa urbe Moldavă, un promotor pragmatic al ideilor despreistoria și securitatea națională, incluse în conceptele euro-atlantice.
Un moment important considerat de noi și relevant în istoria ultimilor decenii l-a reprezentatschimbarea socială profundă și ireversibilă din decembrie 1989.
În buna intenție de a aduce un omagiu celor care au făcut ca astăzi să fie liberi și să fim parte dinfamilia europeană, Sucursala a decis organizarea unei conferințe cu tema: “TREI DECENII DE DEMOCRAȚIE ÎN ROMÂNIA. REPERE ALE SINCRONIZĂRII EURO– ATLANTICE.”
Intenția celor înscriși în conferință este una lăudabilă pornind și de la simplul fapt că prin materialul prezentat se urmărește nu judecarea trecutului și implicit a celor care au făcut istorie,ci trecerea în revistă a evenimentelor care au marcat cei treizeci de ani de Românie liberă.
Mulțumim celor care prin gând și fapte s-au alăturat nouă, Sucursalei Fundației ColegiuluiNațional de Apărare și subliniem încă odată faptul că pentru noi istoria, valorile naționale,securitatea și interesele naționale au fost și vor fi o permanentă preocupare și o temă în care nu vom ezita să vă provocăm.

  • Newsletter