Home

Tancuri si echipament de artilerie ale Infanteriei Marine a SUA sosesc in Europa

STUTTGART, Germania (17 august 2015) –  Infanteria Marina a SUA are acum tancuri, artilerie si vehicule blindate usoare de recunoastere in Europa, pentru a sustine aliatii NATO si partenerii internationali.

Armamentul greu a sosit la Bremerhaven, in Germania, duminica, si urmeaza sa ajunga in Bulgaria. Tancurile, echipamentul de artilerie si vehiculele blindate usoare de recunoastere vor fi incarcate in trenuri si transportate prin intreaga Europa, demonstrand capacitatea aliatilor si partenerilor nostri internationali de a transporta echipament greu prin regiune, pentru a sprijini operatiuni militare desfasurate pe timp de criza.

Folosind acest echipament, infanteristii marini se vor antrena alaturi de unitatile mecanizate ale aliatilor si partenerilor, sporind capacitatile tuturor de folosire a armelor intrunite si a tacticilor anti-blindaj. insotite de peste 160 de infanteristi marini, tancurile, echipamentul de artilerie si vehiculele blindate usoare de recunoastere reprezinta Compania de Arme intrunite. Unitatea va face parte din Black Sea Rotational Force, insa va avea sediul la Poligonul Novo Selo din Bulgaria.

„Transportarea de echipament armat al Infanteriei Marine a SUA in regiunea Marii Negre a imbunatatit comunicarea si coordonarea cu fortele aliate si partenerii”, a declarat locotenent-colonel John Sattely, director logistic al Corpului de Infanterie Marina a SUA in Europa si Africa. „Drept rezultat al acestei colaborari si coordonari, diversele agentii si organizatii implicate se cunosc reciproc, in loc sa afle una de existenta alteia dupa ce se petrece o criza.”

The Black Sea Rotational Force este o forta rotationala reprezentata de infanteristi marini si marinari, capabila sa participe la o gama variata de operatiuni militare din zona de responsabilitate a Comandamentului SUA din Europa. The Black Sea Rotational Force are sediul la Baza Aeriana Mihail Kogalniceanu, in Romania.

  • Newsletter