Home

Comunicat de presa – Adunarea Generala a Fundatiei Colegiului National de Aparare

Marti, 7 mai 2019, s-a desfășurat reuniunea Adunării generale a Fundației Colegiului

Național de Apărare.

Ordinea de zi a inclus, printre altele:

– Prezentarea Raportului de activitate pe 2017-2018;

– Prezentarea Raportului financiar contabil și balanța pe 2017-2018;

– Prezentarea Raportului auditorului pe 2017-2018;

– Analiza propunerilor Consiliului director de modificare a actelor constitutive ale Fundației

Colegiului Național de Apărare;

– Completarea componenței Consiliului director;

Membrii Adunării generale au aprobat Planul de acțiune al fundației pentru perioada următoare, plan care prevede continuarea manifestărilor – dezbateri, conferințe, prelegeri – pe teme de actualitate din domenii precum securitate, relațiile internaționale, securitate și diplomație. De asemenea, s-a decis consolidarea activităților fundației prin obținerea unui sediu corespunzător, intensificarea promovării și a comunicării prin crearea unei platformă on-line de actualitate, precum și intensificarea manifestărilor în sucursala de la Iași și posibilitatea deschiderii unor noi filiale. Nu în ultimul rând, a fost discutată derularea unor proiecte în parteneriat cu instituții din România și străinătate.

Cu ocazia reuniunii, Adunarea generală a ales membrii noului Consiliu al Fundației Colegiului Național de Apărare.

Cristian Petcu a fost reconfirmat în funcția de președinte al acestei structuri, prin vot unanim.

Adunarea a decis includerea de noi vice-președinți în componența Consiliului FCNAp, printre care: prof. univ. dr. Liviu MUREȘAN, președintele Fundației EURISC, prof. univ. dr. Augustin FUEREA, specialist in Drept European, deputat Gigel ȘTIRBU, președintele Comisiei pentru Cultură, arte, mijloace de informare în masă, din Camera Deputaților a României, Teodor GHEORGHE, director general în cadrul Direcţiei Generale pentru Relațiile cu Instituţiile Prefectului din Ministerul Afacerilor Interne, Camelia BOTEZATU, manager al Editurii Paideia, Alexandru CUMPĂNAȘU, președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, deputat Georgian POP, membru permanent al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specific, din Camera Deputaților a României, Dan Cristian POPESCU, Viceprimarul Primăriei Sectorului 2, al Municipiului București, George SCUTARU, fost consilier prezidențial, istoricul Liviu ȚĂRANU, cercetător în cadrul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), Sebastian CUCU, Prefectul judeţului Covasna, dr. Răzvan BUZATU, Centrul de Strategii Avansate, Nasty VLĂDOIU, avocat, membru al Baroului București.

Tot prin votul majoritar al Adunării Generale, Fundația a primit un număr de 45 de noi membrii.

Alături de membrii Fundației Colegiului Național de Apărare au fost prezenți: prof. univ. dr. Doina MUREȘAN, Directorul Colegiului Național de Apărare, care a reiterat buna colaborare cu FCNAp, exprimându-și, totodată, sprijinul pentru activitățile și programele curente și viitoare și Codrin MUNTEANU, secretarul general al Ministerului Apărării Naționale, care a salutat activitatea Fundației și a apreciat planul viitor de acțiuni propus de noua formulă a Consiliului director.

Lucrările Adunării generale s-au desfășurat în prezența Gl. Mr . (r) Prof. univ. dr. Mihai Vasile OZUNU, Preşedintelui de onoare al Fundaţia Colegiului Naţional de Apărare, care și-a exprimat deplina susținere pentru planul de acțiuni propus pentru viitorul FCNAp.

 

Declarație dr. Cristian PETCU, Președintele Fundației Colegiului Național de Apărare:

,, Mă simt profund onorat să vă vorbesc astăzi, în calitate de președinte a unuia dintre cele mai

prestigioase Fundații recunoscută la nivel național. Totodată, sunt emoționat, pentru că astăzi,

este și un bun prilej de a face o trecere în revistă a proiectelor și programelor, derulate de-a

lungul timpului.

Fundația a reușit cu succes să își atingă obiectivele pe care și le-a fixat încă de la constituire.

Evenimentele academice, unde au participat numeroși experţi, universitari, academicieni,

practicieni, studenţi, doctoranzi, din toate domeniile, au asigurat, astfel, spaţiul unde ideile

valoroase au luat naştere din confruntarea spiritelor înalte.

Evenimentele pe care ne-am concentrat în ultima perioada au urmărit teme de actualitate din

agenda României.

Una din preocupările mele a fost să deschidem semnificativ porțile către tânăra generație.

Ne-am diversificat politica de comunicare publică, activitățile Fundației putând fi urmărite pe

diverse platforme sociale.

Cum spuneam, astăzi este un moment prielnic să ne gândim la viitor, să stabilim obiective ambițioase pentru următoarea perioadă. Astfel, mulțumesc tuturor celor care s-au alăturat nouă, și, în această nouă formulă, vor contribui în mod decisiv la impunerea FCNAp în peisajul societății civile românești, ca un forum autentic de dezbatere și reflecție.

Nu aș putea să închei fără a mă gândi și a mulțumi tuturor celor care, de-a lungul ultimilor 25 de ani, au fost alături de Fundație, cu pasiune, entuziasm și devotament, în slujba idealurilor și valorilor pe care le promovăm.”

 

Ager Press – Comunicat de presa

Ziua Veche – Comunicat de presa

  • Newsletter