Home

Politica externa – subiect de dezbatere la New Europe College

Fundatia Colegiului National de Aparare a  participat la conferinta „Germania si Romania – parteneri de securitate politica in NATO“. Evenimentul, desfasurat pe data de 2 iulie 2015, la sediul New Europe College din Bucuresti, a beneficiat de prezenta domnului Bogdan AURESCU, Ministrul Afacerilor Externe, dar si a domnului Jasper WIECK, Seful Departamentului de Aparare si Politica de Securitate din Ministerul Federal de Externe al Germaniei. Moderator al dezbaterilor a fost domnul Emil HUREZEANU, ambasadorul desemnat al Romaniei in Republica Federala Germania.

„Evenimentul face parte dintr-o serie de dezbateri avand ca tema foreign policy pe care New Europe College o va gazdui in lunile urmatoare”, a declarat Andrei PLESU, fondatorul New Europe College, in deschiderea conferintei la care au participat numerosi reprezentanti ai societatii civile, dar si ai mediului diplomatic, din tara si strainatate.

In anul 2015, Germania sarbatoreste 60 de ani de la intrarea sa in NATO. „A fi membru al NATO reprezinta atat pentru Germania, cat si pentru Romania, un pilon central al politicii de securitate si de aparare […], o constanta importanta a politicii externe si o realizare istorica” – spun oficialii germani. In plus, anul 2015 marcheaza aniversarea a 135 de ani de relatii romano-germane, dar si 25 de ani de la reunificarea Republicii Federale Germania.

Principalele teme abordate au vizat provocarile cu care se confrunta NATO in anul 2015 si cu ce asteptari se pregatesc atat NATO, cat si cele doua state membre, Romania si Germania, pentru Summitul din 2016.

  • Newsletter