Home

Fundatia CNAp

Infiintata in anul 1993, Fundatia Colegiului National de Aparare este un think tank specializat in gandire strategica, o organizatie independenta, neguvernamentala si nelucrativa.

Principalul scop al Fundatiei, potrivit statutului, consta in ‘identificarea, sustinerea si promovarea intereselor Romaniei in domeniul securitatii si apararii nationale.’ In anul 2004, printr-o Hotarare a Guvernului Romaniei, organizatia a capatat statut de utilitate publica.

Membrii Fundatiei Colegiului National de Aparare sunt, in principal, absolventi ai Colegiului National de Aparare, cea mai inalta forma de invatamant superior in domeniul securitatii si apararii nationale.

Conform statutului, obiectivele principale ale Fundatiei sunt organizarea si desfasurarea de activitati pentru afirmarea si apararea valorilor, drepturilor si intereselor fundamentale ale Romaniei in domeniul securitatii si apararii nationale; sprijinirea si dezvoltarea cercetarii stiintifice interdisciplinare si cunoasterea si promovarea valorilor culturale romanesti si din alte tari in domeniul securitatii si apararii.

  • Newsletter