Home

Patrimoniul cultural factor-cheie al dezvoltării unei societăți

Fundaţia Colegiului Naţional de Apărare alături de Colegiul Național de Apărare organizează marți, 27 februarie a.c., ora 10:00, la Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, dezbaterea cu tema: ,, Patrimoniul cultural factor-cheie al dezvoltării unei societăți“.

Subiectul propus abordează o temă de actualitate pe agenda anului în curs: 2018 – An European al Patrimoniului Cultural (Proclamat de ONU și EU). Obiectivul Anului european al patrimoniului cultural este de a încuraja cât mai multe persoane să descopere și să aprecieze patrimoniul cultural al Europei și de a consolida sentimentul de apartenență la un spațiu european comun. Totodată, tematica acestei dezbateri este în acord cu strategia națională pentru 2018, momentul celebrării Centenarului României Moderne.

Evenimentul va debuta cu alocuțiunea Preşedintelui Fundaţiei Colegiului Naţional de Apărare, dr. Cristian Petcu, care îî va avea ca invitați pe Sergiu Nistor – Consilier Prezidențial, Departamentul Cultură, Culte și Centenar, Radu Boroianu – Vicepreședinte, Coaliția Națională pentru Modernizarea României, prof.univ.dr. Ioan Opriș și Ioan Cristescu – Manager, Muzeul Naţional al Literaturii Române.

Alături de organizatori și de invitații speciali, la eveniment sunt așteptați oficiali români, oameni de cultură din țară și din străinătate, public avizat.

Acestui proiect s-au alăturat partenerii instituționali ai Fundaţiei Colegiului Naţional de Apărare: Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni, Muzeul Naţional al Literaturii Române.

,, Atât în contextul național cât mai ales în contextul mondial actual de fragilitate a societății contemporane, sunt tot mai cunoscute riscurile la care este expus patrimonial. Astfel, devine imperios necesară elaborarea unor politici referitoare la patrimoniu, concepute și puse în aplicare în mod adecvat, care să vizeze consolidarea și dezvoltarea durabilă dar și creșterea valorii intrinseci a patrimoniului și valorificarea potențialului economic și social al acestuia. “(dr. Cristian Petcu, Președintele Fundației Colegiului Național de Apărare)

  • Newsletter