Home

Conferința internațională ,, NATO și războiul din Ucraina”

Fundația Colegiului Național de Apărare, prin sucursala de la Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, a organizeat vineri, 21 octombrie a.c., ora 10.00, la Palatul Culturii, Sala Voievozilor, conferința internațională ,, NATO și războiul din Ucraina”.

La invitația președintelui Fundației Colegiului Național de Apărare, dr. Cristian Petcu, secretarul general adjunct al Alianței Nord Atlantice, domnul Mircea Geoană, a transmis un mesaj în deschiderea conferinței.

Prelegerile din cadrul evenimentului au fost fi susținute de prof.univ.dr. Teodor Meleșcanu, prof.univ.dr. Ioan Mircea Pașcu, prof.univ.dr. Liviu Mureșan, de prof.univ. dr. Anatoliy Kruglasow.

Tema principală de dezbatere o reprezintă schimbările regionale și mondiale de securitate în contextul războiului din Ucraina și dinamica NATO.

,, Organizarea acestei conferințe de către Fundația Colegiului Național de Apărare, la 29 de ani de la înființare, își propune să dezbată în spațiul public o temă de actualitate și de importanță majore pentru România, în acord cu misiunea și strategia Fundației.

Noile abordări privind contextul de securitate nu mai sunt legate direct doar de preocuparea statelor de a-și proteja cetățenii în fața agresiunilor militare, ci și de nevoia de a găsi soluții care să conducă la prosperitate, dezvoltare democratică și protejarea drepturilor omului.” dr. Cristian Petcu, Președintele Fundației Colegiului Național de Apărare

  • Newsletter