Home

24 ianuarie 1859 – Ziua Unirii Principatelor Române

Delegația Fundației Colegiului Național de Apărare, condusă de președintele dr. Cristian Petcu, a participat la Iași, la manifestările dediate sărbătoririi zilei de 24 ianuarie 1859, Ziua Unirii Principatelor Române.
Președintele Fundației Colegiului Național de Apărare, dr. Cristian Petcu, alături de președintele sucursalei Iași, dr. Mariana Rotaru, au depus o coroană funerară la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, acest moment fiind urmat de o slujbă de pomenire la mănăstirea Trei Ierarhi.
La evenimentele de la Iași au fost prezenți mai mulți oficiali români, personalități din Republica Moldova, înalți prelați, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat în România.
,, Idealul unității tuturor românilor se conturează la 24 ianuarie 1859, desăvârșindu-se în 1918, odată cu Marea Unire. Astăzi este un bun prilej de a reflecta la însemnătatea Unirii, care a reprezentat pasul hotărâtor spre realizarea statului unitar român, dar și de conștientizare a importanței promovării permnente în societate a sentimentelor de unitate și solidaritate. Momentul istoric de la 24 ianuarie 1859 relevă faptul că un ideal național poate fi posibil numai cu voință fermă și consens social. Unitatea și solidaritatea trebuie privite ca surse de inspirație, nu numai pentru prezent dar mai ales pentru generațiile viitoare.” Dr. Cristian Petcu

  • Newsletter